Folli Follie: Οι εκκρεμότητες και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Οι εκκρεμότητες και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την κατάθεση της τροποποιημένης Συμφωνίας Εξυγίανσης ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου ενώ η εταιρεία αναμένει την απόφαση σχετικά με τον ορισμό του ειδικού εντολοδοχου.

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ώστε να προχωρήσει η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης επιδιώκει να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Folli Follie.

To ένα ανοιχτό «μέτωπο» που παραμένει ανοιχτό, αφορά στις συζητήσεις που γίνονται με τους συμβαλλόμενους πιστωτές για την τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης και στη συνέχεια την κατάθεσή της. Πρόκειται για τoν όρο που έχει θέσει στην προδικαστική του απόφαση στις 3 Ιουνίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωσή της Συμφωνίας. Το Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης δίνοντας προθεσμία 4 μηνών στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις που αφορούν στη διαγραφή της αναβλητικής αίρεσης ισχύος της Συμφωνίας Εξυγίανσης αναφορικά με την άρση των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, οι πολύπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται και τις οποίες έχει αναλάβει το νομικό τμήμα βρίσκονται στην τελική ευθεία και εκτιμάται ότι άμεσα θα γίνει η κατάθεση της τροποιητικής συμφωνίας, ώστε στη συνέχεια να επικυρωθεί από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Το δεύτερο «μέτωπο» αφορά στον ορισμό του ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των βασικών μετόχων, ώστε η συμφωνία στη συνέχεια να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχώρησε η Folli Follie, προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Η αίτηση της Εταιρείας ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου με αίτημα τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου συζητήθηκε στις 16 Ιουνίου και πλέον αναμένεται η σχετική απόφαση, πιθανόν αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή που οι «τρέχουν» οι εξελίξεις αναφορικά με το σχέδιο εξυγίανσης, η Folli Follie συνεχίζει την ανάπτυξη του fashion retail. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες με δύο αμερικανικά brands, η μία με την εταιρεία ICB (International Celebrity Brands) φέρνοντας στην Ευρώπη τα καταστήματα του brand KENDALL + KYLIE και με την ICB και τη Blue Ocea για το άνοιγμα των καταστημάτων BEVERLY HILLS POLO CLUB.

Τι έδειξε ο ισολογισμός του 2019

Την Πέμπτη εξάλλου, δημοσιοποιήθηκε η οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2019. Η Folli Follie, εμφάνισε πτώση τζίρου 31% καθώς διαμορφώθηκαν στα 204 εκατ. ευρώ ενώ καταγράφηκαν και ζημιές μετά από φόρους 116,3 εκατ. ευρώ. Η ζημιά της εταιρείας μειώθηκε στα 55,2 εκατ. ευρώ από 133,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση ενώ σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν σε 116,2 εκατ. ευρώ από 218 εκατ. ευρώ. Επίσης τα έξοδα διοίκησης, από 43,3 εκατ. ευρώ το 2018 μειώθηκαν σε 19,2 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ τα έξοδα διάθεσης από 52,8 εκατ. ευρώ υποχώρησαν σε 40,7 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 412 εκατ. ευρώ το 2019 από 426 εκατ. ευρώ το 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Εντός των ημέρων αναμένεται η κατάθεση της τροποποιημένης Συμφωνίας Εξυγίανσης - Στα 116,3 εκατ. οι καθαρές ζημιές το 2019

Folli Follie: Οι νέες συμφωνίες με αμερικανικά brands και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider