Stellantis: Ανεβάζει την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2021 - Στα 32,4 δισ. ευρώ τα έσοδα του α' εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Ανεβάζει την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2021 - Στα 32,4 δισ. ευρώ τα έσοδα του α' εξαμήνου
Η αγορά της Βόρειας Αμερικής πρωταγωνίστησε για την Stellantis στο α' εξάμηνο του 2021, με σημαντική αύξηση των πωλήσεων των SUV της Jeep.

Σε σημαντική αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων της για τα κέρδη του 2021 προχώρηση ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του ομίλου PSA.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο επικεφαλής Οικονομικών της Stellantis, Ρίτσαρντ Πάλμερ, ανέφερε πως το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους της εταιρείας θα είναι στο 10% για το σύνολο του 2021.

Ακόμα, ο Πάλμερ ανέφερε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την έλλειψη μικροτσίπ θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το β' τρίμηνο για το γ' τρίμηνο και θα στερήσει την παραγωγή περίπου 700.000 οχημάτων στην Stellantis. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έλλειψη αναμένεται να βελτιωθεί προς το τέλος του έτους.

Ενίσχυση από την Αμερική

Η αγορά της Βόρειας Αμερικής πρωταγωνίστησε για την Stellantis στο α' εξάμηνο του 2021, με σημαντική αύξηση των πωλήσεων των SUV της Jeep. Τα έσοδα της Stellantis ενισχύθηκαν κατά 42% στα 32,4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider