Apple: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη με τις πωλήσεις του iPhone να εκτοξεύονται σχεδόν 50%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη με τις πωλήσεις του iPhone να εκτοξεύονται σχεδόν 50%
Ισχυρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε η Apple, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις της Wall Street. Όλες οι μεγάλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας αναπτύχθηκαν κατά περισσότερο από 12% σε ετήσια βάση.

Tο ισχυρότερο γ' τρίμηνο χρήσης στην ιστορία της εμφάνισε η Apple, διπλασιάζοντάς σχεδόν τα κέρδη της και συντρίβοντας τις εκτιμήσεις της Wall Street με τις πωλήσεις του iPhone. Όλες οι μεγάλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας αναπτύχθηκαν κατά περισσότερο από 12% σε ετήσια βάση.

Συνολικά, οι πωλήσεις της Apple στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου έκαναν άλμα 36% από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι πωλήσεις του iPhone ειδικότερα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% σε ετήσια βάση.

Αναλυτικότερα, η Apple εμφάνισε κέρδη 21,74 δισ. δολαρίων ή 1,301,30 δολαρίων ανά μετοχήμ από 11,25 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,01 δολαρίων.

Τα έσοδά της έκαναν άλμα 36% στα 81,43 δισ. δολάρια από 59,69 δισ. δολάρια και έναντι εκτιμήσεων για 73,30 δισ. δολάρια. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από τα έσοδα του iPhone: ανήλθαν στα 39,57 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 34,01 δισ. δολάρια. Σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται αυξημένα κατά 49,78%.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες κατέγραψαν άνοδο 33%, στα 17,48 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από την κατηγορία «Αλλα Προϊόντα» έκαναν άλμα 40% στα 8,76 δισ. δολάρια. Αύξηση 16% σημείωσαν τα έσοδα από το Mac και κατά 12% τα έσοδα από το iPad.

Η εταιρεία δεν έδωσε επίσημο guidance για έκτο διαδοχικό τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η Apple είχε ισχυρό τρίμηνο και στην περιοχή της ευρύτερης Κίνας, που περιλαμβάνει την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, με πωλήσεις 14,76 δισ. δολαρίων, ενισχυμένες κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider