ΗΠΑ: Συμβιβασμός 26 δισ. δολαρίων με την J&J και 3 εταιρείες διανομών φαρμάκων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συμβιβασμός 26 δισ. δολαρίων με την J&J και 3 εταιρείες διανομών φαρμάκων
Johnson
Οι  McKesson, Cardinal Health και AmerisourceBergen θα καταβάλλουν 21 δισ. δολάρια σε περίοδο 18 ετών, ενώ η J&J θα πληρώσει 3,7 δισ. δολάρια σε μια περίοδο 9 ετών.

Μια ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπεί κυβερνήσεις των πολιτειών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Johnson & Johnson και 3 από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής φαρμάκων κατέληξαν σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο για 26 δισ. δολάρια, σχετικά με την υπόθεση που οδήγησε σε μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, οι McKesson, Cardinal Health και AmerisourceBergen θα καταβάλλουν 21 δισ. δολάρια σε περίοδο 18 ετών, ενώ η J&J θα πληρώσει 3,7 δισ. δολάρια σε μια περίοδο 9 ετών.

Οι διανομείς είχαν κατηγορηθεί από τις αμερικανικές αρχές για έλλειψη ελέγχων που επέτρεψαν σε πολύ μεγάλες ποσότητες εθιστικών παυσίπονων να διαμοιραστούν παράνομα στο κοινό, ενώ η J&J κατηγορήθηκε για υποβάθμιση των κινδύνων εθισμού στα οπιούχα φαρμακευτικά προϊόντα της.

Και οι 4 εταιρείες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η δικαστική απόφαση καλεί ακόμα στη δημιουργία ενώ κοινού κέντρου διανομής τις 3 εταιρείες διανομής, με έλεγχο των πολιτειακών αρχών για το ποια φάρμακα κινούνται και με τη συχνότητα από το κέντρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνω των προσδοκιών τα κέρδη της J&J για το β' τρίμηνο - Έσοδα 2,5 δισ. δολάρια από το εμβόλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider