Βρετανία: Έχασαν τη δίκη κατά της κυβέρνησης οι αεροπορικές για τις «ταξιδιωτικές οδηγίες Covid»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Έχασαν τη δίκη κατά της κυβέρνησης οι αεροπορικές για τις «ταξιδιωτικές οδηγίες Covid»
Ο ταξιδιωτικός κλάδος μέσω της δικαστικής οδού, ζητούσε για περισσότερη διαφάνεια, όμως το High Court αποφάνθηκε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν κινήθηκε παράνομα.

Καμία υποχρέωση δεν έχει η βρετανική κυβέρνηση να αποκαλύψει τα δεδομένα βάση των οποίων λαμβάνει τις αποφάσεις για τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση έρχεται μετά από αγωγή πέντε αεροπορικών εταιρειών και του Manchester Airport Group, οι οποίοι ζητούσαν από τη βρετανική κυβέρνηση να αποκαλύψει τα δεδομένα βασει των οποίων λαμβάνει αποφάσεις, ενώ την κατηγορούν πως επιτρέπει ή απαγορεύει τις ελεύθερες πτήσεις χωρίς περιορισμούς λόγω Covid, χωρίς να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας χώρες «πράσινες», «ποροτκαλί» ή «κόκκινες» με βάση τα ενεργά κρούσματα covid.

Σύμφωνα με το CNN, ο ταξιδιωτικός κλάδος μέσω της δικαστικής οδού, ζητούσε για περισσότερη διαφάνεια, όμως το High Court αποφάνθηκε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν κινήθηκε παράνομα και πως μια τέτοια διαδικασία θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ είναι απαραίτητη η άμεση αντίδραση λόγω Covid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Ελλάδα στο 3ο επίπεδο κινδύνου για τους τουρίστες - Στο «κόκκινο» η Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider