JP Morgan: Επαναφορά κάλυψης της Alpha Bank - Η σύγκριση με Εθνική και Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Επαναφορά κάλυψης της Alpha Bank - Η σύγκριση με Εθνική και Πειραιώς
Το τραπεζικό fund κάνει ειδική αναφορά στην πρόσφατη ΑΜΚ της Alpha. Οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια και την κεφαλαιακή επάρκεια των 3 ελληνικών τραπεζών.

Την επαναφορά της σύστασης neutral για τη μετοχή της Alpha Bank ανακοίνωσε η JP Morgan στο τελευταίο report της, προσθέτοντας πως η τράπεζα θα μπορούσε να φτάσει το επίπεδο των βασικών ελληνικών ανταγωνιστριών της μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες.

Η JP Morgan κάνει ειδική αναφορά στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha, κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική κίνηση» από την πλευρά της ελληνικής τράπεζας.

Κόκκινα δάνεια

Στη συνέχεια η JP Morgan αναφέρει ότι «παρά το γεγονός πως το σχέδιο μείωσης των επισφαλών δανείων (NPEs) της Alpha Bank κινείται πολύ κοντά στους ανταγωνιστές για το τέλος του οικονομικού έτους του 2022, η πορεία υλοποίησης του είναι αργότερη. Η τράπεζα στοχεύει στο να έχει 18% ποσοστού NPEs μέχρι το τέλος του 2021, ενώ η Εθνική Τράπεζα στοχεύει σε 13,5% και η Τράπεζα Πειραιώς (παραδεχόμενα, φιλόδοξο) σε ποσοστό κάτω του 10%. Με άλλα λόγια, το πλάνο της Alpha Bank κινείται 6 μήνες από τους ανταγωνιστές της».

Κεφάλαια

Σχολιάζοντας το υψηλότερο ύψος κεφαλαίων, η JP Morgan αναφέρει πως «ενώ η Alpha Bank ξεκάθαρα φαίνεται πως θα παραμείνει μπροστά από την Πειραιώς (με επικαιροποιημένο guidance για επιπλέον διάθεση κεφαλαίων στο 2,5% μέχρι το τέλος του 2022 vs 1,8% της Πειραιώς), η σύγκριση με την Εθνική, που αναμένει επιπλέον διάθεση κεφαλαίων στο 3% για το 2022, είναι αρνητικά για την Alpha Bank».

Η JP Morgan σημειώνει ότι «με σύντομα λόγια, παρ' ότι το ανακοινωμένο πλάνο της Alpha Bank είναι σίγουρο ενθαρρυντικό μακροπρόθεσμα, στο βραχυμεσοπρόθεσμο πλαίσιο παραμένει ένα βασικό χάσμα υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, με την τελευταία να είναι ιδιαίτερα πιθανό να υπεραποδώσει κόντρα στην τρέχουσα αναθέρμανση των ανησυχιών για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider