Η πράσινη μετάβαση βάζει λουκέτο σε εργοστάσιο της Bosch στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πράσινη μετάβαση βάζει λουκέτο σε εργοστάσιο της Bosch στη Γερμανία
Η μείωση σε εξαρτήματα για οχήματα εσωτερικής καύσης που αναμένεται να σημειωθεί τα επόμενα χρόνια θα επηρεάσει και την παραγωγή του εργοστασίου.

Η Bosch εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίου της στο Μόναχο της Γερμανίας που κατασκευάζει εξαρτήματα για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Merkur.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι στόχοι της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετάβαση σε «πράσινες» πολιτικές επηρεάζουν σημαντικά την πορεία του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκπρόσωπος της Bosch δήλωσε στη Merkur πως η ηλεκτροκίνηση «θα μας οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των λειτουργιών μας».

Έτσι, η μείωση σε εξαρτήματα για οχήματα εσωτερικής καύσης που αναμένεται να σημειωθεί τα επόμενα χρόνια θα επηρεάσει και την παραγωγή του εργοστασίου.

Σημειώνεται πως η γερμανική εφημερίδα δεν σημειώνει λεπτομέρειες για το εάν το εργοστάσιο θα κλείσει και το πότε αυτό μπορεί να συμβεί, ούτε πληροφορίες για το μέλλον των υφιστάμενων εργαζομένων στην παραγωγική μονάδα του Μονάχου.

Οι βλέψεις της Γερμανίας και της ΕΕ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 14 εκατ. ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Ακόμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας την περασμένη εβδομάδα τους στόχους για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050, ανέφερε ότι οι εκπομπές ρύπων των οχημάτων πρέπει να μειωθούν κατά 55% μέχρι το 2030 και να μηδενιστούν το 2035, συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider