ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο «πράσινο» ομόλογο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο «πράσινο» ομόλογο
ΔΕΗ
Ρήτρα αειφορίας η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 57% έως τα τέλη του 2023, με «πέναλτι» 50 μονάδες βάσης σε περίπτωση μη επίτευξης

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας το βιβλίο προσφορών για το τρίτο «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το τρίτο ομόλογο με «ρήτρα αειφορίας» που εκδίδει τη επιχείρησης, με σκοπό αυτή τη φορά την άντληση 350 εκατ. ευρώ.

Στην εν λόγω έκδοση, ως ρήτρα αειφορίας έχει τεθεί η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 57% έως τα τέλη του 2023, με έτος αναφοράς το 2019. Σε περίπτωση μη επίτευξης του στόχου, θα υπάρξει «πέναλτι» 50 μονάδες βάσης στο επιτόκιο.

Όπως έχει γράψει το insider.gr, η έκδοση εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στην περιοχή του 3,75%, με παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα πολύ καλό pricing. Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 7 ετών, με στόχο να αντληθούν 350 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα τα αξιοποιήσει η εταιρεία για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, με σκοπό την περαιτέρω μείωση του χρηματοδοτικού κόστους.

H Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες με Ρήτρα Αειφορίας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider