Amazon: «Καλυμμένες απειλές» σε εργαζόμενο για υπόθεση δωροδοκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: «Καλυμμένες απειλές» σε εργαζόμενο για υπόθεση δωροδοκίας
Η υπόθεση δωροδοκίας ήρθε στη δημοσιότητα το Σεπτέβριο του 2020, όταν έναν εργαζόμενος της Amazon στην Ινδία φέρεται να έλαβε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε «μίζες».

Μία «καλυμμένη απειλή» ισχυρίζεται πως δέχτηκε ο Jason Noggle, ένας εργαζόμενος της Amazon, σχετικά με μία υπόθεση δωροδοκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο εργαζόμενος στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος φέρεται να δέχτηκε ένα μήνυμα στο προφίλ του στο Linked In από τον Ephraim Rosenberg, έναν γνωστό σύμβουλο στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι εναγόμενος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Noggle, ο Rosenberg εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια του Noggle, παρότι κατά το νόμο ο Rosenberg απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε επαφή με άλλους εμπλεκόμενους ή μάρτυρες της υπόθεσης.

Η υπόθεση δωροδοκίας ήρθε στη δημοσιότητα το Σεπτέβριο του 2020, όταν έναν εργαζόμενος της Amazon στην Ινδία φέρεται να έλαβε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε «μίζες» - σε διάστημα τριών ετών - με αντάλλαγμα να δώσει σε ορισμένους εμπόρους της πλατφόρμας το «πλεονέκτημα» έναντι των ανταγωνιστών τους.

Όπως αναφέρεται, οι φερόμενοι ως δράστες απέκτησαν πρόσβαση σε terabytes εμπιστευτικών πληροφοριών και λειτουργησαν με δόλιο τρόπο ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα συρρίκνωναν τις πωλήσεις των ανταγωνιστών. Μάλιστα, καταγράφονται περιπτώσεις, όπου οι φερόμενοι ως δράστες έθεσαν προς πώληση προϊόντα που είχαν αποσυρθεί για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider