Ελλάδα
25-06-2021 | 18:27

ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,228 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,228 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη διανομή μερίσματος παρελθουσών χρήσεων από το κονδύλι "Κέρδη εις νέον" ποσού ύψους 25.560.000 ευρώ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, η διανομή καθαρού μερίσματος αντιστοιχεί σε 0,228 ευρώ ανά μετοχή και μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή μεικτό. 

Επιπρόσθετα η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το ποσό μερίσματος των 0,24 ευώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4646/2019 (όπως ισχύει σήμερα), ήτοι 0,012 ευρώ ανά μετοχή, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,228 ευρώ ανά μετοχή. 

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 30ή Ιουνίου 2021 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 7η  Ιουλίου 2021. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε." κατά την 1η Ιουλίου 2021 (record date).

Παράλληλα, η ΓΣ ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου από το κονδύλι "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" ποσού ύψους 24.495.000 ευρώ, δηλαδή ποσό επιστροφής κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή με αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 5 του Καταστατικού με τίτλο "Μετοχικό Κεφάλαιο". 

Επίσης, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων και την ημερομηνία πληρωμής της επιστροφής κεφαλαίου καθώς και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και να ενεργήσει τα δέοντα για την καταβολή του προερχόμενου από την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού στους μετόχους της Εταιρείας. 

Η επιστροφή κεφαλαίου από το κονδύλι "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" θα πραγματοποιηθεί μετά από την παρέλευση 40 ημερών από τη δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.-www.businessportal.gr) της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: «Κλείνει» η συμφωνία με το Δημόσιο για το κόστος του αδιύλιστου νερού