Creta Farms: Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την αλλαγή επωνυμίας της «παλιάς» εταιρείας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Creta Farms: Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την αλλαγή επωνυμίας της «παλιάς» εταιρείας
Η αλλαγή επωνυμίας της «παλιάς» εταιρείας, σύμφωνα με πηγές της Creta Farms, γίνεται σε σε εκτέλεση σχετικού όρου της συμφωνίας εξυγίανσής της.

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 3 το μεσημέρι, οι μέτοχοι της Creta Farms θα κληθούν να αποφασίσουν για την αλλαγή της επωνυμίας της «παλιάς» εταιρείας ώστε να μην υπάρχει σύνδεση με τη «νέα» εταιρεία Creta Farm Τροφίμων ΑΕΒΕ, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο του Δημήτρη Βιτζηλαίου.

Η αλλαγή επωνυμίας, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, γίνεται σε σε εκτέλεση σχετικού όρου της συμφωνίας εξυγίανσής της ενώ οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν και την αλλαγή έδρας της εταιρείας. Κατόπιν αυτών, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η παλαιά εταιρEία θα μετονομαστεί σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου» ενώ η νέα εταιρEία , «Creta Farm Τροφίμων ΑΕΒΕ» που ελέγχεται από τον Όμιλο Impala, θα συνεχίσει απρόσκοπτα και ανεξάρτητα τη λειτουργία της, διατηρώντας την επωνυμία της.

Εν τω μεταξύ οι «εκκρεμότητες» στο δικαστικό κομμάτι συνεχίζονται καθώς ο Κωνσταντίνος Δομάζακης, ένας εκ των ιδρυτών και πρώην βασικών μετόχων της Creta Farms, έχει καταθέσει από τις αρχές του έτους αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. Η νέα διοίκηση της Creta Farms τις προηγούμενες μέρες απέστειλε εξώδικο προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, με το οποίο τον καλούσε να ανακαλέσει, όπως σημείωνε, «τις συκοφαντίες και τις ανυπόστατες πληροφορίες εις βάρους της εταιρείας» καθώς και πως «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, ιδίως του δικαιώματος αποζημίωσης». Πηγές της εταιρείας είχαν επισημάνει νωρίτερα στο insider.gr, πως ο Κων. Δομαζάκης λίγες μέρες πριν από τη συζήτηση της αίτησης στο δικαστήριο προχώρησε στην ανάκλησή της και στη συνέχεια κατέθεσε νέα αίτηση.

Ακολούθησε εξώδικη απάντηση από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη προς τη διοίκηση της Creta Farms στο οποίο μεταξύ άλλων έθετε μία σειρά ερωτήματα αναφορικά με τη συμφωνία εξυγίανσης, όπως αν έχουν διατεθεί τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, εάν έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά τα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και εάν η εταιρεία είναι συνεπής και σε κάθε άλλη οικονομική της υποχρέωση, σημειώνοντας παράλληλα: «αν η εταιρεία σας έχει τηρήσει τους όρους της από 05.02.2020 συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης, όπως αυτή τέθηκε στην κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου στις 05.06.2020 και εγκρίθηκε από αυτό και αν η συμφωνία εξυγίανσης αυτή έχει βασιστεί σε αληθή και όχι ανακριβή άλλως παραποιημένα στοιχεία, ουδείς συντρέχει κίνδυνος για την επικαλούμενη εξυγίανση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Creta Farms: Αλλαγή επωνυμίας για την «παλιά» εταιρεία, νέα σχέδια για την «καινούρια»

gazzetta
gazzetta reader insider insider