Διεθνή
22-06-2021 | 17:02

Γερμανία: Ιδρύει fund 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τεχνολογικών startup

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ιδρύει fund 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τεχνολογικών startup
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Γερμανία θα «ξεκλειδώσει» 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει startups τεχνολογίας στη φάση ανάπτυξής τους, ενισχύοντας έναν τομέα που είναι το κλειδί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα χρήματα πρόκειται να διανεμηθούν μέσω ενός επενδυτικού ταμείου που προορίζεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοσύστατες εταιρείες όταν προσπαθούν να αντλήσουν επιχειρηματικά κεφάλαια, ανέφεραν ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz και ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier την Τρίτη στο Βερολίνο.

"Οι startups είναι οι κινητήρες της διαρθρωτικής αλλαγής", δήλωσε ο Altmaier. «Δημιουργούν θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουν τη βάση για μελλοντική ευημερία και ανάπτυξη στη Γερμανία και την Ευρώπη».

Οι γερμανικές νεοσύστατες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας N26, της εταιρείας αεροπορικών ταξί Lilium και της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Omio, συγκέντρωσαν περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, με τους μεγαλύτερους γύρους να ελέγχονται ακόμη από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας EY.

Ενώ η πρόσβαση στα ιδιωτικά κεφάλαια έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες ιδρύτριες παραμένουν μειοψηφία στο γερμανικό οικοσύστημα των startups- μια υποεκπροσώπηση που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα, δήλωσε ο Scholz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.