Η Generali προσφέρει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ιταλικής ασφαλιστικής Cattolica

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Generali προσφέρει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ιταλικής ασφαλιστικής Cattolica
Η Generali, η οποία έχει ήδη ποσοστό 24% στην εταιρεία, προσφέρει στους μετόχους 6,75 ευρώ ανά μετοχή της Cattolica, εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Προσφορά ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά όλων των μετοχών της ιταλικής ασφαλιστικής εταιρείας Societa Cattolica di Assicurazioni SC, που δεν κατέχει ήδη, κατέθεσε η Assicurazioni Generali SpA.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Generali, η οποία έχει ήδη ποσοστό 24% στην εταιρεία, προσφέρει στους μετόχους 6,75 ευρώ ανά μετοχή της Cattolica, εξ ολοκλήρου σε μετρητά, με 15% premium από την τελευταία τιμή κλεισίματος και με την αποτίμηση της ιταλικής ασφαλιστικής να ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

«Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Generali να γίνει η πρώτη στην αγορά των ασφαλειών (πλην της ζωής) και να ενδυναμώσει την παρουσία της στην αγορά ασφαλειών ζωής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Cattolica είναι μια συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετατράπηκε σε μετοχική εταιρεία τον Ιούλιο και σχεδίαζε να συγκεντρώσει 500 εκατ. ευρώ. Η Assicurazioni Generali εγγράφηκε με 300 εκατ. ευρώ και έγινε ο κύριος μέτοχος τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της Cattolica ενισχύθηκε έως και 14% στο Μιλάνο, μετά την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δείτε τι θα πληρώσετε

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Στο «ράφι» μέχρι νεωτέρας το ενιαίο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Από τον Αργυρό στα ενεργειακά η Κίμπερλι - Η χαμένη μάχη των ΕΛΤΑ - ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα - Έσκασε το Κύμα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider