Μπερνάρ Αρνό: Ο δισεκατομμυριούχος που κάνει τη διαφορά...ή και όχι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπερνάρ Αρνό: Ο δισεκατομμυριούχος που κάνει τη διαφορά...ή και όχι
Στην τρίτη θέση της λίστα του Bloomberg, πίσω από τους Μπέζος και Μασκ αλλά μπροστά από τους Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ είναι ο Μπερνάρ Αρνό.

Στο «Big 5» των πλουσιότερων ανθρώπων της λίστας του Bloomberg βρίσκεται ένα δισεκατομμυριούχος που ξεχωρίζει.

Οι Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ, Μπιλ Γκέιτς και Μαρκ Ζούκερμπεργκ - τέσσερις από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, από τη λίστα του Bloomberg- έχουν χτίσει τις περιουσίες τους μέσω των τεχνολογικών επιτευγμάτων τους, του ψηφιακού εμπορίου και των καινοτόμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κρίνοντας από την επιτυχία τους, η τεχνολογία αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για να φτάσουν στην κορυφή.

Ωστόσο, στην τρίτη θέση της λίστα του Bloomberg, πίσω από τους Μπέζος και Μασκ αλλά μπροστά από τους Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ είναι ο Μπερνάρ Αρνό. Ο ισχυρός άνδρας της LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών ειδών ανά τον κόσμο, με τον αφρώδη οίνο, τα δερμάτινα είδη, τα ρούχα, τα κοσμήματα, τα ακριβά ρολόγια και τα αρώματα να ξεχωρίζουν. Αυτά ωστόσο είναι προϊόντα που υπήρχαν για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, και βρίσκονται στην αιχμή της μόδας, αλλά σίγουρα όχι της τεχνολογίας.

Αυτό έρχεται σε ευθεία ρήξη με το προφίλ των υπολοίπων, όπως αναφέρει το Bloomberg. Από την δημιουργική καταστροφή της τεχνολογίας στην πολυτελή περιποίηση. Τα προϊόντα που διαχειρίζεται το χαρτοφυλακιο του Αρνό είναι για λίγους αν σκεφτεί κανείς πως μαγιό μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 1.250 δολάρια.

Ίσως όμως, το χάσμα μεταξύ της Αρνό με τους υπολοίπους δεν είναι και τόσο μεγάλο όπως αναφέρει το Bloomberg. Ένα πράγμα που διαπρέπουν και οι πέντε είναι να δημιουργούν τείχη γύρω από τις πανίσχυρες επιχειρήσεις τους και φήμη μετέπειτα, διαφοροποιώντας τα προϊόντα τους, αποτρέποντας τον ανταγωνισμό και προστατεύοντας τα περιθώρια κέρδους τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider