ΧΗΤΟΣ: Εξαγόρασε την εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΧΗΤΟΣ: Εξαγόρασε την εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ
Η συμφωνία, που θα θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Την εξαγορά κατά της εταιρείας εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ ανακοίνωσε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι εγκαταστάσεις της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, βρίσκονται στην Κυλλήνη Στυμφαλίας, μια περιοχή που προστατεύεται περιβαλλοντικά από τις συνθήκες Ramsar και Natura 2000. Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ εμφιαλώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΖΗΡΕΙΑ", το οποίο διαθέτει υψηλή ποιότητα και πολύ καλή αναλογία των ωφέλιμων ιόντων Ασβεστίου / Μαγνησίου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επενδυτική κίνηση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, εκτός της περιοχής της Ηπείρου, όπου βρίσκεται η έδρα της για περισσότερο από 65 χρόνια, ενισχύει τη θέση της στην εγχώρια αγορά και της δίνει τη δυνατότητα για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας με διατήρηση των ήδη υψηλών ποιοτικών standards. Η τοποθεσία της μονάδας εμφιάλωσης στη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη) της Κορινθίας είναι κομβική και από πλευράς logistics, καθώς η εταιρεία θα βρίσκεται δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος λειτουργίας της.

Η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατομμυρίων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το περασμένο έτος και θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας. Το πλάνο, εκτός των άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής, στις υφιστάμενες αλλά και στις καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά. Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας στη Ζήρεια, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα κορυφαία περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα που έχει θέσει και ακολουθεί η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Με την εξαγορά της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσεται στρατηγικά και να επενδύει στην ποιότητα, στην καινοτομία και στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς εντός και εκτός Ελλάδας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider