«Ρότα» προς την ελληνική κεφαλαιαγορά για το «ναυτιλιακό ομόλογο» της Costamare

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ρότα» προς την ελληνική κεφαλαιαγορά για το «ναυτιλιακό ομόλογο» της Costamare
Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και η πρώτη χρηματοδότηση ναυτιλιακής εταιρείας ελληνικών συμφερόντων από την εγχώρια αγορά.

«Ρότα» για το ελληνικό χρηματιστήριο έχει βάλει το πρώτο εφοπλιστικό ομόλογο που αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο λόγος για μια κίνηση-ορόσημο για το ΧΑ, την ομολογιακή έκδοση της Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία είναι και η πρώτη ναυτιλιακή εταιρία που αντλεί κεφάλαια από το ελληνικό Χρηματιστήριο μέσω μιας τέτοιας έκδοσης.

Η οποία αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημόσια προσφορά και εισαγωγή για διαπραγμάτευση άυλων, κοινών, ανώνυμων ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και την εγγύηση της «COSTAMARE INC.» συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Η Costamare που είναι εισηγμένη στο NYSE με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1,3 δις δολαρίων, ενώ τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της αγοράς πλοίων ή/και της μείωση δανεισμού. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με την πρώτη χρηματοδότηση ναυτιλιακής εταιρείας ελληνικών συμφερόντων από την εγχώρια αγορά, καθώς αναμένεται άμεσα η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, αναμφίβολα δίνει και σημειολογικό χαρακτήρα στην εν λόγω έκδοση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider