Ο προβληματισμός για το ωράριο, οι επιχειρήσεις που περιμένουν και το sms στην εστίαση

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο προβληματισμός για το ωράριο, οι επιχειρήσεις που περιμένουν και το sms στην εστίαση
Με sms στο 13033 και κωδικό 6, μόνο καθημένους, χωρίς μουσική και ωράριο έως τις 10.45 το βράδυ θα λειτουργήσουν στους εξωτερικούς χώρους τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τις διευκρινίσεις αναφορικά με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα του Πάσχα, περιμένει σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο, η εστίαση. Την ίδια ώρα προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα του ωραρίου καθώς τα καταστήματα του κλάδου, με βάση όσα ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα πρέπει να κλείνουν έως 10.45 ώστε στις 11 που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας να μην γίνονται μετακινήσεις.

Πάντως ανάμεσα σε εκείνα που θα διευκρινιστούν σήμερα είναι η λειτουργία των καφέ – μπαρ με ΚΑΔ 56.30.10.04 τα οποία σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή, μαζί με τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ 5621 (catering) παρέμεναν σε αναστολή.

Όπως φαίνεται πάντως, τα καφέ μπαρ, εφόσον διαθέτουν εξωτερικούς χώρους αναμένεται να λειτουργήσουν τελικά όπως και η υπόλοιπη εστίαση, δηλαδή μόνο με καθήμενους και με περιορισμό 6 άτομα ανά τραπέζι. Παράλληλα σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης η μουσική, ενώ για τη μετάβασή τους οι καταναλωτές θα στέλνουν νωρίτερα sms στο 13033 με κωδικό 6.

«Mέσα στον Μάιο το πακέτο στήριξης»

Μέσα στον Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης» δήλωσε.

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του. Όπως τόνισε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Ο περιορισμός του ωραρίου

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στελέχη του κλάδου στο insider.gr η αποστολή των sms δεν αναμένεται μεν να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν ήταν να απαραίτητος ο συγκεκριμένος περιορισμός.

Αντίθετα το θέμα του ωραρίου λειτουργίας έως τις 10.45 συνεχίζει να απασχολεί και να προβληματίζει τον κλάδο. Στα μπαρ, επισημαίνουν ότι περιορίζει σημαντικά τις ώρες λειτουργία τους ενώ στα καταστήματα της αμιγούς εστίασης οι επαγγελματίες σημειώνουν ότι πολλοί καταναλωτές πηγαίνουν αργά για φαγητό και επιπλέον οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν δυνατότητα να «γεμίσουν» με δεύτερη παρέα τα τραπέζια.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ελπίζουν ωστόσο ότι εφόσον η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται ομαλά, σύντομα τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα χαλαρώσουν και πως η περίοδος που ξεκινά από τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι μεταβατική σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των καφέ–μπαρ από τη Δευτέρα του Πάσχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider