Επιχειρήσεις
27-04-2021 | 14:52

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των καφέ–μπαρ από τη Δευτέρα του Πάσχα

Ρομίνα Νικηφόρου
Μοιράσου το
Τι θα γίνει με τη λειτουργία των καφέ–μπαρ από τη Δευτέρα του Πάσχα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εν αναμονή της έκδοσης ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης  η οποία θα διευκρινίζει ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Παρασκευής σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, βρίσκονται οι επιχειρήσεις.

Στη ΚΥΑ που θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο διήμερο, θα διευκρινιστεί μεταξύ άλλων και τι θα γίνει με τη λειτουργία των καφέ – μπαρ (με ΚΑΔ 56.30.10.04) τα οποία σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή, μαζί με τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ 5621 (catering) επρόκειτο να παραμείνουν σε αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr στις διευκρινίσεις που θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο, τα κριτήρια και οι περιορισμοί σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα έχουν να κάνουν με το εάν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, οι πελάτες τους να είναι καθήμενοι καθώς και με το ωράριο λειτουργίας έως τις 11 το βράδυ. Με βάση τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει τελικά ο «αποκλεισμός» των επιχειρήσεων με ΚΑΔ 56.30.10.04, δηλαδή των καφέ- μπαρ, εφόσον βεβαίως διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και επομένως να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 3 Μαϊου. 

Υπενθυμίζεται ότι η εξαίρεση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είχε προκαλέσει την αντίδραση των επαγγελματιών του κλάδου, με την πρωτοβουλία «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης»  να στέλνει μάλιστα επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι « στον ΚΑΔ 5630 ανήκουν πάρα πολλά μαγαζιά εστίασης, τα οποία μπορούν να δουλέψουν αναπτύσσοντας τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους. Έχει λοιπόν δημιουργηθεί το εύλογο ερώτημα γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν στους εξωτερικούς χώρους με τους κανόνες που έχουν τεθεί».

Οι επαγγελματίες παράλληλα αναμένουν διευκρινίσεις και σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους των καταστημάτων εστίασης και αν θα μπορέσουν τελικά να τους χρησιμοποιήσουν, καθώς ζητούν όπως την προηγούμενη φορά μετά το πρώτο lockdown να λειτουργήσουν με περιορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αντιδράσεις και τα «αγκάθια» στον δρόμο προς το άνοιγμα της εστίασης