H Energean υπέγραψε την Terra Carta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Energean υπέγραψε την Terra Carta
H Terra Carta αντλεί το όνομά της από την ιστορική Magna Carta η οποία ενέπνευσε τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών περίπου 800 χρόνια πριν.

Η Energean ανακοινώνει με χαρά ότι υπέγραψε την Terra Carta, την πρωτοβουλία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου που τοποθετεί την βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

H Terra Carta αντλεί το όνομά της από την ιστορική Magna Carta η οποία ενέπνευσε τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών περίπου 800 χρόνια πριν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επανενώσει τους ανθρώπους με τον πλανήτη, αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες στη Φύση και διασφαλίζοντας μια διαρκή θετική επίδραση καθώς και μια χειροπιαστή κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής:

«Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την Energean η συμμετοχή στην εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών και να προσθέσει την υποστήριξή της στην Terra Carta, παρουσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκηπα της Ουαλίας. Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι ευθυγραμμισμένοι με το ήθος και την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της Energean.

Η Energean ήταν διεθνώς η πρώτη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύθηκε για την εκπομπή συνολικά μηδενικών ρύπων ως το 2050 και έχει υιοθετήσει στόχους βασισμένους σε επιστημονικές μεθόδους για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου. Έχουμε επίσης προσυπογράψει την πρωτοβουλία Global Compact του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια εθελοντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, και είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση της υπογραφής της Terra Carta πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου στην Αθήνα για τον εορτασμό της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η Energean εκπροσωπήθηκε από τον κ. Άγγελο Μαστραντώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider