Citigroup: «Τέλος» στα Zoom meetings τις Παρασκευές - Εταιρική αργία η 28η Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: «Τέλος» στα Zoom meetings τις Παρασκευές - Εταιρική αργία η 28η Μαΐου
Η τελευταία ημέρα της εργασιακής εβδομάδας θα καθιερωθεί ως «Zoom-Free Friday», ενώ η 28η Μαΐου ορίστηκε ως ημέρα εταιρικής αργίας με το όνομα «Citi Reset Day».

Την ώρα που ένας άλλος τραπεζικός κολοσσός βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών ειδήσεων, η CEO της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ ανακοινώνει πως βάζει «τέλος» στις εταιρικές κλήσεις με κάμερα, μέσω Zoom τις Παρασκευές, ενώ παροτρύνει τον εργαζομένους της εταιρείες να πάρουν τις ημέρες διακοπών που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, η Φρέιζερ που ανέβαλε τη θέση του CEO πριν από μερικές εβδομάδες δήλωσε πως η τελευταία ημέρα της εργασιακής εβδομάδας θα καθιερωθεί ως «Zoom-Free Friday», ενώ όρισε την 28η Μαΐου ως ημέρα εταιρικής αργίας με το όνομα «Citi Reset Day», αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι παροτρύνονται να μην ορίζουν meetings και λοιπές υποχρεώσεις, σε ώρες που δεν είναι εντός του εργασιακού τους προγράμματος, ακόμα και για το προσωπικό που εργάζεται με τηλεργασία.

«Ξέρω από προσωπική εμπειρία και από το feedback που δίνετε, πως οι μη ξεκάθαρες ώρες εργασίας και η εργασία σε ώρες προσωπικού χρόνου κατά την περίοδο της πανδημίας έχει επιφέρει πλήγμα στη ψυχική και σωματική υγεία όλων μας» ανέφερε η Φρέιζερ στο memo της προς το προσωπικό της εταιρείας, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η Citigroup αυτή την εβδομάδα ενημερωσε τους εκπαιδευόμενους - εργαζόμενους που είχαν επιστρέψει στα γραφεία τους, πως μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία, με φόντο τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας στην εταιρεία έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο, με ορισμένες ημέρες φυσικής παρουσίας και ορισμένες με εργασία από το σπίτι, όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Φρέιζερ, τα ανώτερα στελέχη είναι προτιμότερο να έχουν φυσική παρουσία στην εταιρεία, καθώς κρίνεται σημαντικό για την ανταγωνιστικότητα, τη συνεργασία και την εκπαίδευση του νεότερου προσωπικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider