Ανεβάζουν ρολά σήμερα τα κομμωτήρια – Εβδομάδα αποφάσεων για το λιανεμπόριο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζουν ρολά σήμερα τα κομμωτήρια – Εβδομάδα αποφάσεων για το λιανεμπόριο
Το λιανεμπόριο θα περιμένει και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου οι ειδικοί να εξετάσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις. 

Τα κομμωτήρια είναι οι πρώτες επιχειρήσεις για τις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία τους από τους λοιμωξιολόγους και έτσι από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ανεβάζουν ρολά. Αντίθετα το λιανεμπόριο θα περιμένει και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου οι ειδικοί να εξετάσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Όσον αφορά στα κομμωτήρια, η μετάβαση θα γίνεται με sms στο 13033 με τον κωδικό 6 και αφού προηγουμένως οι πελάτες έχουν κλείσει ραντεβού για το οποίο θα λαμβάνουν επιβεβαίωση με sms ή e-mail από την επιχείρηση και θα πρέπει έχουν κρατήσει εφόσον τους ζητηθεί. Όπως διευκρίνισε το Σάββατο το υπουργείο Ανάπτυξης, για τη μετάβαση στα κομμωτήρια επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, δεν ισχύει δηλαδή ο χιλιομετρικός περιορισμός που υπάρχει στα υπόλοιπα καταστήματα που λειτουργούν. Εντός των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που που υπήρχαν και πριν κλείσουν, σχετικά με τα άτομα ανά τ.μ., τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Τα ραντεβού όπως λένε οι επαγγελματίες, είχαν ήδη αρχίσει να κλείνονται πριν ανακοινωθεί το επίσημο άνοιγμα και επιβεβαιώθηκαν μετά την Παρασκευή. Οι ίδιοι τονίζουν πάντως ότι δεν υπάρχει η ίδια ζήτηση συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές που επαναλειτούργησαν καθώς πλέον οι πολίτες είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και φροντίζουν να επισκεφθούν τα κομμωτήρια λίγο πριν κλείσουν.

Νέα αγωνία για το λιανεμπόριο

Στο λιανεμπόριο από την άλλη πλευρά η εικόνα παραμένει θολή. Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας είναι εκείνα που θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα, ωστόσο η εικόνα αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι οι ειδικοί θα δώσουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της αγοράς στις 29 Μαρτίου.

Αν και ο στόχος για την κυβέρνηση παραμένει το λιανεμπόριο να λειτουργήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας. Το σενάριο για επαναλειτουργία των καταστημάτων με αρχικά με click away ή click inside υπάρχει πάντα στο τραπέζι αν και το ζητούμενο και για τον εμπορικό κόσμο είναι οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν κανονικά ενόψει μάλιστα και του Πάσχα. Έτοιμος τέλος να τεθεί σε εφαρμογή είναι και ο νέος πενταψήφιος 13032 αποκλειστικά για μετακινήσεις σε εμπορικά καταστήματα με τον περιορισμό στους καταναλωτές για ένα sms ημερησίως.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τον πασχαλινό τζίρο στο λιανεμπόριο μετά το χαμένο πρώτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider