Jumbo: Aπό το click inside, στα κλειστά καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Aπό το click inside, στα κλειστά καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα Jumbo σε Αθήνα, Χαλκίδα και Πάτρα από την 1η Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι η αλυσίδα είχε αρχικά ανακοινώσει ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα εφαρμοστεί το click inside.

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα ενημέρωνε τους καταναλωτές, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ότι σε Αθήνα, Χαλκίδα και Πάτρα τα καταστήματά της θα λειτουργούν με τη μέθοδο click inside καθώς διαθέτει είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείου. Έτσι οι καταναλωτές στις «κόκκινες» περιοχές, κατόπιν ραντεβού μπορούσαν να μπουν μέσα στα καταστήματα και να κάνουν τις αγορές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της μεθόδου click away είχε «απορριφθεί» από την εταιρεία ήδη την πρώτη περίοδο που εφαρμόστηκε στην αγορά, καθώς όπως σημείωναν τότε στην ιστοσελίδα τους τα Jumbo, «δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές». Η αλυσίδα μάλιστα είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη απόφαση παρά το γεγονός ότι ήταν εορταστική περίοδος και το e-shop της είχε βγει εκτός λειτουργίας αδυνατώντας να εξυπηρετήσει νέες παραγγελίες.

Ενώ λοιπόν ενώ το Σάββατο οι καταναλωτές γνώριζαν ότι μπορούν να ψωνίσουν κατόπιν ραντεβού στις «κόκκινες» περιοχές, αργά το απόγευμα, και αφού δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία υπήρχαν διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με τα νέα μέτρα, έγινε γνωστό ότι τα καταστήματα Jumbo στις συγκεκριμένες περιοχές θα κλείσουν.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις με δευτερεύοντα ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων μπορούν να λειτουργούν με τη διαδικασία του click inside, μόνο όμως ως προς τις δραστηριότητες του δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Ουσιαστικά δηλαδή, οι επιχειρήσεις αυτές, όπως και τα Jumbo, μπορούν να πωλούν μόνο τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείου και όχι τα υπόλοιπα που διαθέτουν, όπως π.χ παιχνίδια με τη μέθοδο click inside ενώ στα υπόλοιπα θα πρέπει να εφαρμοστεί το click away. Στην περίπτωση των Jumbo που δεν εφαρμόζεται click away, θα έπρεπε οι καταναλωτές να μην έχουν καθόλου πρόσβαση στα υπόλοιπα προϊόντα για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.

Έτσι, λίγο μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ, τα Jumbo με νέα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους το βράδυ του Σαββάτου, ενημέρωναν τους καταναλωτές ότι τα καταστήματα σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, όπως σημείωναν, «παρά την πρόθεσή μας να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους να σας εξυπηρετήσουμε». «Ελπίζουμε σύντομα, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και σε αυτές τις περιοχές. Τα υπόλοιπα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και πριν (χωρίς ραντεβού)» προσθέτει η εταιρεία.

Μέσα σε μία μέρα, δηλαδή η απόφαση της εταιρείας άλλαξε άρδην και τελικά εκτός από το click away που έτσι κι αλλιώς δεν εφαρμοζόταν, ούτε το click inside θα λειτουργήσει, με τα προϊόντα της εταιρείας να είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή μόνο μέσω του e-shop.

Σημειώνεται τέλος, ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση για την πορεία των πωλήσεων του 2020 η εταιρεία έκανε λόγο για «δραματική χρονιά επιβίωσης» το 2020, αφήνοντας μάλιστα αιχμές σχετικά με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί την περίοδο του Δεκεμβρίου στο λιανεμπόριο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα συνεκτικό, καθολικό σχέδιο ισότιμης επαναλειτουργίας του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider