«Διπλός διαγωνισμός» 130 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ για 13 Κέντρα Πολιτικής Προστασίας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Διπλός διαγωνισμός» 130 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ για 13 Κέντρα Πολιτικής Προστασίας

«Διπλό» διαγωνισμό, μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή και διαχείριση 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας προωθεί η ΚΤΥΠ ΑΕ, δηλαδή οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου και αφορούν στην κατασκευή και διαχείριση 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και συνολική δημόσια συμμετοχή γύρω στα 131 εκατ. ευρώ. Τα 13 κτίρια θα καλύψουν κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στο ένα «πακέτο» περιλαμβάνονται επτά ΠΕΚΕΠΠ κόστους 70,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αφορά τα κτήρια σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Στο δεύτερο πακέτο περιλαμβάνονται έξι, κόστους 60,7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων ομίλων έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει ανταγωνιστικός διάλογος με τη συμμετοχή φορέων, συμμετεχόντων και τοπικής κοινωνίας, για την από κοινού διαμόρφωση του τελικού τεύχους του διαγωνισμού.

Στην τελική φάση οι ενδιαφερόμενοι θα καλεστούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, μέσα στους επόμενους μήνες. Η συνολική διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες εκ των οποίων 24 μήνες κατασκευής και οι υπόλοιποι 300 μήνες (25 χρόνια) λειτουργία και διαχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2020 ο ίδιος φορέας είχε προκηρύξει διαγωνισμό σχεδόν 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 6 δικαστικών μεγάρων με το μοντέλο ΣΔΙΤ αλλά και την ανακατασκευή άλλων, ενώ αναφορικά με κτηριακά έργα ΣΔΙΤ που προωθούνται αξίζει να προσθέσουμε ότι εν εξελίξει είναι διαγωνισμοί για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών σε Κρήτη, Θεσσαλία, Θράκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider