Ελλάδα
05-10-2020 | 12:59

«Γρηγόρης»: Τζίρος 62 εκατ. ευρώ το 2019

Μοιράσου το
«Γρηγόρης»: Τζίρος 62 εκατ. ευρώ το 2019

Στα 62 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος του ομίλου εταιριών Γρηγόρης ΑΒΕΕ το 2019, καταγράφοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2018.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου, όπως αυτή απεικονίζεται από τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκε σε 16,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με  8,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Το ποσό αυτό, όπως σημειώνεται, χωρίς την επιρροή από την υποχρεωτική εφαρμογή νέου λογιστικού προτύπου, θα είχε διαμορφωθεί σε 9,2 εκατ. ευρώ. Ισχυρή, επίσης, παραμένει και η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, με το δείκτη των Ιδίων Κεφαλαίων προς το σύνολο Παθητικού να ανέρχεται σε 35% (57% χωρίς την επίδραση του νέου λογιστικού προτύπου).

37 νέα καταστήματα του 2019

Παράλληλα στη διάρκεια του 2019, ο όμιλος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ανέπτυξε περαιτέρω το δίκτυό του, με το άνοιγμα και λειτουργία 37 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέλος, όπως επισημαίνεται «ο όμιλος Γρηγόρης, με μία ιστορία σχεδόν μισού αιώνα στην Ελληνική αγορά, θέτει στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) που αφορούν στον Άνθρωπο, στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον. Έχοντας αναπτύξει ένα έντονο αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους πελάτες του, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, υλοποιεί ποικίλες πρωτοβουλίες ώστε να μεγιστοποιήσει την προσφορά του».

Διαβάστε επίσης:

«Γρηγόρης»: Στηρίζει τη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.