Με «λουκέτο» κινδυνεύει 1 στα 3 εστιατόρια – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με «λουκέτο» κινδυνεύει 1 στα 3 εστιατόρια – μπαρ στη Θεσσαλονίκη
Η πτώση του τζίρου αυτή τη στιγμή αγγίζει το 60% στα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και φτάνει ακόμη και το 80% σε κάποιες περιοχές που περίμεναν κόσμο λόγω της ΔΕΘ, σημειώνει στο insider.gr ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Ζοφερή είναι η εικόνα στον κλάδο της εστίασης καθώς μετά το δύσκολο καλοκαίρι φαίνεται ότι ακολουθεί ένα ακόμη δυσκολότερο φθινόπωρο.

Στη Θεσσαλονίκη οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον ζήτημα τον φετινό Σεπτέμβριο, εκτός από τα αυστηρά μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, περιορισμό ωραρίου κτλ.) που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του κορονοϊού.

Η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για τους επιχειρηματίες της εστίασης καθώς πολλοί περίμεναν την περίοδο αυτή για να καλύψουν ένα μέρος του χαμένου τζίρου και να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Η πτώση του τζίρου αυτή τη στιγμή αγγίζει το 60% στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης και φτάνει ακόμη και το 80% σε κάποιες περιοχές που περίμεναν κόσμο λόγω της ΔΕΘ, σημειώνει στο insider.gr ο Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Τονίζει παράλληλα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση, ένα στα τρία καταστήματα του κλάδου είναι πιθανό να βάλει λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Παραμένει ο περιορισμός στο ωράριο

Αν και το προηγούμενο διάστημα στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ φορέων και αρμόδιων υπουργείων βρισκόταν το θέμα της ενδεχόμενης μικρής παράτασης του ωραρίου στην εστίαση, τουλάχιστον για τα εστιατόρια, τα νέα δεδομένα που ισχύουν τις τελευταίες μέρες και ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται ότι «παγώνει» τις όποιες σκέψεις υπήρχαν.

«Δεν αλλάζει το ωράριο τουλάχιστον αμέσα, θα συνεχίσουμε να κλείνουμε στις 12 τα μεσανύχτα. Αντίθετα αντιμετωπίζουμε και εμείς το ενδεχόμενο να επιβληθούν και επιπλέον μέτρα» σημειώνει ο κ. Φιλοκώστας.

Την Πέμπτη παράλληλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν την εστίαση.

Διαβάστε επίσης:

«Πικρό» καλοκαίρι για την εστίαση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider