Τα επόμενα βήματα προς την εξυγίανση της Creta Farms

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα επόμενα βήματα προς την εξυγίανση της Creta Farms
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού την Τρίτη ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση της Creta Farms από την Impala Hellas.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διάσωση της Creta Farms έγινε μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας από την Impala Hellas του Δημήτρη Βιτζηλαίου.

Με ότι με απόφασή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα, κρίνοντας ότι είναι συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η απόφαση της Επιτροπής, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης διαδικασίας εις βάθος ελέγχου, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και οικονομικά στοιχεία της στρατηγικής συμφωνίας. Η απόφαση αυτή, όχι μόνο ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης αλλά επίσης διευκολύνει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας κατά την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την έγκριση της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο, μέσω της υποστήριξής της από την Impala Hellas και τον όμιλο Bella, όπως επισημαίνεται.

Η υπαγωγή στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα

Πλέον το επόμενο βήμα για τη διάσωση της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας αναμένεται από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου κατά τη συζήτηση της υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μόλις αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη λειτουργία των δικαστηρίων λόγω του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιmpala του Δημήτρη Βιντζηλαίου ήταν το επενδυτικό σχήμα που επικράτησε στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενήργησε η EΥ για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάμβανε την τύχη της Creta Farms κι ενώ για πολλούς μήνες βρισκόταν σε εξέλιξη ένα σήριαλ για τη διάσωση της εταιρείας.

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία η Impala Hellas έχει ήδη εκταμιεύσει τα 2 εκατ. που της αναλογούν, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατ. αναμένεται να εκταμιεύσουν σύντομα οι πιστώτριες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider