Folli Follie: «Πράσινο φως» από τους ομολογιούχους στο σχέδιο διάσωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: «Πράσινο φως» από τους ομολογιούχους στο σχέδιο διάσωσης
Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή της η Folli Follie γνωστοποιεί ότι πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Ομολογιούχων, υπήρξε απαρτία με ποσοστό 73,67% ενώ το term sheet υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 99,89% των συμμετεχόντων.

Κύκλοι της εταιρείας, με τους οποίους επικοινώνησε το Insider.gr αναφέρουν ότι η έγκριση της συμφωνίας από τους ομολογιούχους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και πως η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το ΔΣ της Folli Follie που θέτει ως προτεραιότητα τα εμπορικά θέματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η έγκριση της συμφωνίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στο σχέδιο της διοίκησης. Σημειώνουν παράλληλα ότι η σημερινή είναι μια πολύ καλή μέρα για τους εργαζόμενους, που συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η εταιρεία να είναι ανταγωνιστική.

Η ανακοίνωση :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι κατά την Επαναληπτική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου 2020: (i) επετεύχθη η απαιτούμενη απαρτία επαναληπτικής συνέλευσης, καθώς εκπροσωπήθηκε ποσοστό 73,67% των Ομολόγων περιλαμβανομένων όλων των μελών της Ad Hoc Ομάδας Πιστωτών και (ii) η Έκτακτη Απόφαση υπερψηφίστηκε με την έγκριση του 99,89% των ψήφων.

Οι Ομολογιούχοι ενέκριναν την Έκτακτη Απόφαση, η οποία ορίζει (i) το σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάνεται στο term sheet, το οποίο προσαρτάται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση ως Παράρτημα Β, (το “Term Sheet”), υποκείμενο σε επιτρεπόμενες αλλαγές· και (ii) την συνέχιση της οριστικοποίησης των Σημαντικών Εγγράφων από την Εταιρεία. Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι έλαβε την έγκριση του ελβετικού υπομνήματος πρόσκλησης σε συναίνεση από τους κατόχους των ομολόγων ποσού CHF 150.000.000 επιτοκίου 3,25% διάρκειας 2017-2021 (τα «Ελβετικά Ομόλογα») κατά την συνέλευση της 6ης Μαρτίου 2020.

Η Εταιρεία θα εργαστεί για την οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα· εν συνεχεία, η Εταιρεία θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider