Alpha Bank: Σύσταση «outperform» δίνει η KBW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Σύσταση «outperform» δίνει η KBW
Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η Alpha Bank διαθέτει ισχυρή οργανική κερδοφορία που οδηγεί στο υψηλότερο κεφαλαιακό απόθεμα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Σύσταση «outperform» δίνει για την Alpha Bank o επενδυτικός οίκος Keefe, Bruyette & Woods (KBW), σε σημερινή έκθεσή του για τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, η Alpha Bank αναδεικνύεται:

- ως η μοναδική ελληνική τράπεζα με σύσταση «Οutperform» (υπεραπόδοση).

Eurobank και Εθνική Τράπεζα έχουν σύσταση «Perform» (απόδοση), ενώ η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτεται με σύσταση «Underperform» (χαμηλή απόδοση).

- ως η κορυφαία επιλογή του οίκου ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες που μπορεί να επωφεληθεί με τον καλύτερο τρόπο από την περαιτέρω βελτίωση των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, χάρη στη βέλτιστη αναλογία ποιότητας κεφαλαίων και σταθμισμένου ενεργητικού.

Στην έκθεση του οίκου σημειώνεται ακόμη ότι η Alpha Bank διαθέτει:

- Ισχυρή οργανική κερδοφορία που οδηγεί στο υψηλότερο κεφαλαιακό απόθεμα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, προσαρμοσμένο (pro forma) για τις τιτλοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

- Την καλύτερη ποιότητα κεφαλαίων με τη μικρότερη συνεισφορά από αναβαλλόμενη φορολογία στον τραπεζικό τομέα (κάτω από 40%, ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες κυμαίνονται μεταξύ 60% και 80%).

- Προοπτική υψηλής κερδοφορίας σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, λόγω καλύτερου επιτοκιακού περιθωρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider