«Ξεφύτρωσαν» λέσχες καπνιστών σε χρόνο ρεκόρ (pic & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεφύτρωσαν» λέσχες καπνιστών σε χρόνο ρεκόρ (pic & vid)
Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν επιτρέπει τη λειτουργία σε «λέσχες καπνιστών» ωστόσο υπάρχουν «παραθυράκια».

«Παραθυράκια» στον ήδη υπάρχοντα νόμο ισχυρίζονται πως έχουν βρει επιχειρηματίες προκειμένου να μπορούν να μετατρέψουν ένα κομμάτι του καταστήματος νόμιμα σε χώρο καπνιζόντων.

Λέσχες καπνιστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Κρήτη

Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν επιτρέπει τη λειτουργία σε «λέσχες καπνιστών» ωστόσο υπάρχουν «παραθυράκια». Η πρώτη λέσχη καπνιστών δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή από το 2015, όπως ανέφερε ο Ηλίας Καλλιώρας στην ΕΡΤ.

k

Λέσχη καπνιστών στην Κομοτηνή/Φωτογραφία: makthes.gr

Ο αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αν ο χώρος με νομικές διαδικασίες μετατραπεί σε ιδιωτικό όσοι επιθυμούν μπορούν να καπνίσουν, σύμφωνα με τον κ. Καλλιώρα.

«Υπάρχει ξεχωριστεί είσοδος και απαγορεύεται να υπάρχουν εργαζόμενοι. Οι πελάτες δέχονται την παροχή υπηρεσιών εκτός της λέσχης καπνιζόντων ενώ στους χώρους αυτούς υπάρχει και ο κατάλληλος εξαερισμός», αναφέρει ο κ. Καλλιώρας.

«Ακόμη και στα καφενεία μπορεί να γίνει. Δεν είναι δαιμόνιο αυτό που συζητάμε. Προσπαθούμε να διασώσουμε την εστίαση μιας και το κράτος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι καταστρέφετε. Τον νόμο τον εφαρμόζουμε καθολικά», είπε ο κ. Καλλιώρας.

«Είναι δυνατόν οι δικηγόροι μας να ασχολούνται με παρανομίες. Το ξέρετε πόσα καταστήματα έχουν κλείσει;» τόνισε ο κ. Καλλιώρας και ανέφερε πως «θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για να πετύχουμε όλο αυτό το εγχείρημα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider