Ευκαιρίες στα επενδυτικά προγράμματα βλέπει η Allianz – Φέρνει στην Ελλάδα το Target4Life

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευκαιρίες στα επενδυτικά προγράμματα βλέπει η Allianz – Φέρνει στην Ελλάδα το Target4Life
Δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον και ευνοϊκές συνθήκες για την προώθηση νέων αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων.

Ένα νέο αποταμιευτικό – επενδυτικό (unit linked) προϊόν λανσάρει στην Ελλάδα η Allianz, βλέποντας ευκαιρίες στον συγκεκριμένο κλάδο λόγω τόσο των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις και στα κρατικά ομόλογα όσο και των προοπτικών βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Φιλίππα Μιχάλη, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος, αυτή την περίοδο δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον και ευνοϊκές συνθήκες για την προώθηση νέων αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων. «Η Ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, έχουν αρθεί τα capital controls και το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται. Την ίδια στιγμή τα χαμηλά επιτόκια αποτελούν μια νέα πραγματικότητα πάνω στην οποία πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε», σημείωσε η κ. Μιχάλη. Η ίδια δήλωσε ακόμη ότι η Allianz επέλεξε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη χώρα μας καθώς διαβλέπει ότι θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το επόμενο διάστημα. «Πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε.

Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε και ο κ. Τζίνο Φασίνα, επικεφαλής Market Management της Allianz Global Life που δημιούργησε το πρόγραμμα Target4Life. Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η Ελλάδα ο κ. Φασίνα σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς σταδιακή ανάκαμψη ενώ επιπλέον δυναμική για επενδύσεις δημιουργούν η άρση των capital controls αλλά και η επερχόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Τι προσφέρει το Target4Life

Όπως εξήγησε ο Στέφανος Μαλαχιάς, Εμπορικός Διευθυντής της Allianz Ελλάδος, το Target4Life είναι ένα προϊόν Unit Linked νέας γενιάς, παρέχει δηλαδή επένδυση κεφαλαίου σε συνδυασμό με ασφάλεια ζωής.

Το νέο στοιχείο είναι ότι μέσω της στρατηγικής Life Cycle το πρόγραμμα εξατομικεύεται και είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του ασφαλισμένου. Ουσιαστικά ένας νέος ασφαλισμένος διαλέγει ποιος είναι στόχος του, τον χρονικό ορίζοντα που αυτό πρέπει να επιτευχθεί (τουλάχιστον 5 έτη) καθώς και το επίπεδο ρίσκου που είναι πρόθυμος να αναλάβει.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, με διαχειριστή την Allianz Global Investors λειτουργεί ως Fund of Funds, αποτελεί δηλαδή ένα χαρτοφυλάκιο που επενδύει σε άλλα χαρτοφυλάκια επιτυγχάνοντας διασπορά κινδύνου. Αναλυτικότερα, το Target4Life επενδύει ανάμεσα σε ένα «καλάθι» 21 αμοιβαίων κεφαλαίων που υπάγονται σε τρεις κατηγορίες (ομολογιακά, μετοχικά και εναλλακτικά), επιλέγοντας μια από τις τρεις επενδυτικές στρατηγικές της Allianz Global Investors, η οποία αντιστοιχεί στο προφίλ ρίσκου του πελάτη. Επιπλέον, επενδύει κατά μέσο όρο, το 97,5% του ασφαλίστρου που καταβάλει ο πελάτης.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Target4Life αποτελεί και η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, η οποία γίνεται αυτοματοποιημένα με μια προσέγγιση Value at Risk, βασισμένη στην τεχνογνωσία της Allianz Global Investors σε μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια συχνότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.