«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη Μαρίνα Αλίμου 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη Μαρίνα Αλίμου 
Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ανέλαβε τη Μαρίνα Αλίμου για 40 χρόνια υποβάλλοντας προσφορά 57,5 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ η οποία επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά 57,5 εκατ. ευρώ. Επόμενο βήμα είναι πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού να συνυπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Ακόμη η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις θα πρέπει να προχωρήσει και στην σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle-SPV) που θα αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας για την διάρκεια της παραχώρησης, δηλαδή για τα επόμενα 40 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και σήμερα λειτουργεί ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί.

Η σύμβασης παραχώρησης προβλέπει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης από τον επενδυτή της χερσαίας ζώνης συνολικής επιφάνειας 210.000 τ.μ. για ευρείες χρήσης τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής επένδυσης στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις πέντε ζώνες χρήσεων και λειτουργιών αυτής με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider