Alpha Bank: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας FTSE4Good για 6η συνεχή χρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας FTSE4Good για 6η συνεχή χρονιά
Alpha Bank
Η τράπεζα διατήρησε τη συνολική επίδοσή της, ενώ σημείωσε βελτίωση, σε σχέση με το 2020, στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Διαχείρισης Κινδύνων. 

Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series συμπεριλήφθηκε για έκτη συνεχή χρονιά η Alpha Bank, έπειτα από αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού FTSE Russell.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Τράπεζας στον Δείκτη για ακόμη ένα έτος, επιβεβαιώνει τα υψηλά επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας και επιβραβεύει τις συντονισμένες ενέργειές της για αναβάθμιση της εταιρικής της διακυβέρνησης.

Σημαντικές επιδόσεις στα κριτήρια ESG στον τραπεζικό τομέα

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση αξιολόγησης, η Alpha Bank διατήρησε τη συνολική επίδοσή της, ενώ σημείωσε βελτίωση, σε σχέση με το 2020, στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Διαχείρισης Κινδύνων.

Οι επιδόσεις της στα κριτήρια ESG και στις επιμέρους υποκατηγορίες τους – Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση – τοποθετούν την Alpha Bank στην πρώτη γραμμή μεταξύ των τραπεζών και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο και υπάγονται στον Δείκτη.

Επιδόσεις με θετικό αντίκτυπο στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση

Ισχυρές είναι οι επιδόσεις της Alpha Bank στα θέματα που αφορούν στην Κοινωνία. Συγκεκριμένα, η FTSE αξιολογεί με την καλύτερη βαθμολογία την Alpha Bank, για τις επιδόσεις της σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας (Human Rights & Community) και Εργασιακών Κριτηρίων (Labour Standards), ενώ υψηλότερες του μέσου όρου είναι και οι επιδόσεις της Τράπεζας σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Κοινωνικές Δράσεις.

Όσον αφορά στο Περιβάλλον και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η έκθεση καταγράφει τον δρόμο που καλούνται να καλύψουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βαθμολογώντας με 2 μονάδες συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας, και επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της επιλογής της Alpha Bank να διαμορφώσει ένα στιβαρό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση της μετάβασης της οικονομίας σε πιο βιώσιμα πρότυπα.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της FTSE, η Τράπεζα σημείωσε βελτιωμένες επιδόσεις και στα θέματα Διακυβέρνησης, αξιολογώντας τη με την καλύτερη βαθμολογία στην Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Anti-Corruption), ενώ υψηλή ήταν και η βαθμολογία της στην Εταιρική Διακυβέρνηση (Corporate Governance) και στη Διαχείριση Κινδύνου (Risk Management).

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά στην Εταιρική Διακυβέρνηση, ο Όμιλος Alpha Bank κατά το 2021 σημείωσε σημαντική πρόοδο στην τομέα της ίσης αντιπροσώπευσης των φύλων, με το 56% των Εργαζομένων του να είναι γυναίκες, ενώ με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της 22 Ιουλίου 2022, η αντιπροσώπευση των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπέρασε το 30% των μελών.

Η FTSE Russell, παγκόσμιας εμβέλειας πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών, πιστοποιεί ότι η Alpha Bank αξιολογήθηκε από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με τα κριτήρια "FTSE4Good" και διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε η μετοχή της να συμπεριληφθεί σε αυτές της Σειράς Δεικτών "FTSE4Good".

Η Σειρά Δεικτών "FTSE4Good" δημιουργήθηκε από την FTSE Russell (επωνυμία της κοινοπραξίας μεταξύ της "FTSE International Limited" και της "Frank Russell Company") και μετρά την επίδοση των εταιρειών ως προς την εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης. Οι Δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Trust: Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου το α' εξάμηνο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider