Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για την τουρκική Navtex

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για την τουρκική Navtex
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ενημερώσει την Άνγκελα Μέρκελ για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία δέσμευσε περιοχή στα ανοιχτά του Καστελόριζου, με Navtex.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας, αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα, όμως, με τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ενημερώσει την Άνγκελα Μέρκελ για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία δέσμευσε περιοχή στα ανοιχτά του Καστελόριζου, με Navtex.

Διαβάστε επίσης:

Η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ θα είναι μονόδρομος

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας, ανέφερε «Σε συζητήσεις, συνομιλίες που είχα και που αναφερθήκαμε στην Τουρκία διαπιστώσαμε, διαπίστωσα και εγώ, και επιβεβαιώνω τα όσα είπατε και εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό που αντικατοπτρίζεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατοπτρίζει τις συστάσεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κρατών-μελών, ότι έχουμε ξεκάθαρη στάση, αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider