Μητσοτάκης: Έρχεται μείωση φόρων για όλους - Όλο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Έρχεται μείωση φόρων για όλους - Όλο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της.

«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε τα κυριότερα σημεία του προγράμματος της ΝΔ και στάθηκε στη μείωση φόρων και το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα. Το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε γαρφή μπράϊγ. Θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και θα φθάσει σε όλους τους πολίτες το 18σέλιδο φυλλάδιο. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στην Ελευσίνα το κοινωνικό συμβόλαιο.

Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες

«Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.

Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22%.

Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, και ανακοίνωσε:

«- Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

- Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η ΝΔ έχει την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία

«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη μεσαία τάξη

Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίαση ακινήτων.

Στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, οι κάλπες είναι άδεις και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ.

Όπως σημείωσε, «στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό... Ζητήσαμε ισχυρή εντολή. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά!».

«Ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, καλώ τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης. Η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider