Χαμηλοί τόνοι από τον Μπάιντεν για πακέτο δαπανών 3 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλοί τόνοι από τον Μπάιντεν για πακέτο δαπανών 3 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Η Τζεν Ψάκι είπε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται και οποία εικασία για τις οικονομικές προτάσεις του προέδρου είναι πρόωρη και δεν ανταποκρίνεται στο σκεπτικό του Λευκού Οίκου».

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε τη Δευτέρα πως τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να επεξεργάζεται σχέδιο για δαπάνες 3 τρισ. δολαρίων για ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ είναι πρόωρα και δεν ανταποκρίνονται στο σκεπτικό του προέδρου αυτή τη στιγμή.

Απαντώντας σε ερώτηση για σχετικό δημοσίευμα των New York Times, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι ανέφερε πως «ο πρόεδρος Μπάιντεν και η ομάδα του σκέφτονται ένα εύρος επιλογών για το πως θα μπορούσαμε να επενδύσουμε στις εργαζόμενες οικογένειας και να αναμορφώσουμε τη φορολογία μας για να ανταμείβει τη δουλειά και όχι τον πλούτο».

Στη συνέχεια, η συνεργάτιδα του κ. Μπάιντεν ανέφερε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται και οποία εικασία για τις οικονομικές προτάσεις του προέδρου είναι πρόωρη και δεν ανταποκρίνεται στο σκεπτικό του Λευκού Οίκου».

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα των NYT ανέφερε πως το σχέδιο για το πακέτο στήριξης των 3 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Μπάιντεν περιλαμβάνει τη μείωση εκπομπών άνθρακα και τον περιορισμό της οικονομικής ανισότητας, με έμφαση στη δημιουργία υποδομών για την αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider