Πληροφορίες για μια νεκρή Ελληνίδα και δύο Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληροφορίες για μια νεκρή Ελληνίδα και δύο Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους χιλιάδες τραυματίες από την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυτό υπάρχουν και δύο Έλληνες.

Μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όπως διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές και ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδωσε την πληροφορία ότι υπάρχει μεταξύ των νεκρών γυναίκα που είναι σύζυγος Έλληνα στη Βηρυτό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Άμεση ανταπόκριση της Ελλάδος στο αίτημα συνδρομής

Η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στον λιμένα της Βηρυτού σε επικοινωνία με τις αρχές του Λιβάνου, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στη χώρα και την ετοιμότητά της να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης είναι νεκρή και δύο ακόμη τραυματίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή, με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον συντονισμό του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όσο και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής βοήθειας στην πληττόμενη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει συγχρόνως βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση, καθώς και την έξαρση του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider