Επίθεση Τραμπ σε κυβερνήτες για τη δολοφονία Φλόιντ: Πρέπει να επιβληθείτε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Τραμπ σε κυβερνήτες για τη δολοφονία Φλόιντ: Πρέπει να επιβληθείτε
«Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ.

Τη στάση των κυβερνητών σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας τους ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι παθητικοί και «φαίνονται σαν βλάκες».

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τους κυβερνήτες τη Δευτέρα και η οποία διέρρευσε στα αμερικάνικα ΜΜΕ, ο Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες για χαλαρή στάση στο θέμα των μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως αναφέρει φαίνονται «αδύναμοι και όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους».

«Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Ο πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι η βία «προέρχεται από ριζοσπάστες αριστερούς – το ξέρετε, όλος ο κόσμος το ξέρει – αλλά υπάρχουν επίσης και πλιατσικολόγοι και άνθρωποι, οι οποίοι κατάλαβαν ότι μπορούν να πάρουν δωρεάν πράγματα από μαγαζιά με το να εισβάλλουν και να βγαίνουν έξω από αυτά με συσκευές τηλεοράσεων. Το είδα – ένα παιδί είχε πολλά πράγματα, τα έβαλε όλα σε ένα αυτοκίνητο και έφυγε. Έχετε κάθε ένα από αυτά τα άτομα σε κασέτα. Γιατί δεν τους ασκείτε δίωξη; Τώρα όσο πιο σκληροί γίνετε, τόσο λιγότερο θα τους αφήσετε να σας χτυπήσουν».

Όπως προσέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ αυτού του τύπου η βία «έχει συμβεί πολλές φορές και καταφέρνει να είναι επιτυχής όταν είσαι αδύναμος και οι περισσότερες από εσάς είστε αδύναμοι. Θα το πω αυτό, αυτό που συμβαίνει στο Λος Άντζελες – που λένε ότι όλες οι βιτρίνες έχουν εξαφανιστεί. Έσπασαν όλες και έφυγαν. Τα εμπορεύματα χάθηκαν, είναι ντροπή», προσέθεσε ο Τραμπ.

«Εάν είστε αδύναμοι και δεν επιβληθείτε, στους δρόμους, θα μείνουν σε ατούς μέχρι να το κάνετε και δεν το θέλετε. Φιλαδέλφεια θα πρέπει να γίνεται πιο σκληροί γιατί ότι γίνεται στη Φιλαδέλφεια, στην Νέα Υόρκη είναι χάλια, είναι χάλια. Πρέπει να γίνεται πιο σκληροί γιατί αλλιώς δεν θα φύγουν ποτέ. Ξέρω ότι θα πείτε «ας μην φωνάξουμε την εθνοφρουρά, ας φωνάξουμε 200 άτομα. Έχετε μία μεγάλη εθνοφρουρά που είναι έτοιμη να πολεμήσει σαν το διάολο. Αυτό που έκαναν στη Μινεάπολις ήταν καταπληκτικό».

«Πρέπει να συλλάβετε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να τους συλλάβετε και να τους αποσωθούν κατηγορείς. Δεν μπορείτε να το χειριστείτε αυτό με έναν τρόπο να πάνε για μία βδομάδα στη φυλακή. Είναι τρομοκράτες και κάνουν κακά πράγματα για τη χώρα μας. Είναι οι Antifa, είναι οι ριζοσπάστες αριστεροί».

«Όταν έχουν τούβλα – ξέρετε ότι έρχονται “οπλισμένοι” με τούβλα.. Έχουν τούβλα και πέτρες, μεγάλες πέτρες και άλλα αντικείμενα τα οποία πετάνε. Ξέρετε επιτρέπεται οι δικοί σας ν' απαντήσουν. Δεν χρειάζεται το τούβλο να χτυπήσει στο πρόσωπο για να κάνετε κάτι και δεν κάνετε τίποτα. Επιτρέπεται να απαντήσετε», κατέληξε ο Τραμπ στο ηχητικό απόσπασμα.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.