Ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια οι άνεργοι στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια οι άνεργοι στις ΗΠΑ
Σύμφωνα, με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ πρόκειται για τη 10η συνεχόμενη εβδομάδα που ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια. 

Συνεχίζει να «σαρώνει» τις ΗΠΑ η ανεργία, καθώς την τελευταία εβδομάδα 2,13 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα, με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ πρόκειται για τη 10η συνεχόμενη εβδομάδα που ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.

Σε διάστημα 10 εβδομάδων περισσότεροι από 40 εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου, προσφεύγοντας στη λήψη επιδόματος. Ενδεικτικό της κρίσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι πως στην περίοδο της πετρελαϊκής κρίσης το 1973-1975 η ανεργία είχε φτάσει το 9%, το 1981-1982 στο 10,8%. και στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009 το ποσοστό ανεργίας είχε ανέλθει στο 10% από το 4,4%.

Αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα φτάσει το 25% ανάλογο με εκείνο της Μεγάλης Ύφεσης. Παράλληλα υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την αμερικανική αγορά εργασίας τονίζοντας πως «περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, εκ των οποίων ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα χαρακτηριστεί ως άνεργο».

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider