Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι Αμερικάνοι να χάνουν τις δουλειές τους, όσο η πανδημία «μαστίζει» τη χώρα τους αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι απολύσεις αφορούν πλέον και κλάδους που αρχικά δεν επηρεάστηκαν άμεσα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του κορονοϊου.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ. 

Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,50 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από τις 21 Μαρτίου γύρω στα 30 εκατ. , περίπου το 18,4% του πληθυσμού που είναι σε ηλικία εργασίας.