Moody’s: Αναπόφευκτη η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody’s: Αναπόφευκτη η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω κορονοϊού
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου, μια μεγάλη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, τουλάχιστον για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Για μακράς διαρκείας «πλήγμα» στην παγκόσμια οικονομία το 2020 προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, λόγω των πρωτοφανών συνεπειών του κορονοϊού διεθνώς.

«Η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα εκτεταμένα λουκέτα επιχειρήσεων και οι πρωτοφανείς περιορισμοί που έχουν επιβληθεί διεθνώς θα επιφέρουν ένα μόνιμο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα εφέτος», επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου. Όπως προειδοποιούν, μια μεγάλη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, τουλάχιστον για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Όπως επισημαίνουν, η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί για αρκετούς μήνες, ενώ θα εξαρτηθεί από το πόσο θα χρειαστεί ώστε να ανασχεθεί η μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και από το πώς θα διαχειριστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις την οικονομική «ζημιά».

Εποχές 2008 θυμίζει η μεταβλητότητα των αγορών

Μάλιστα, ο οίκος διαπιστώνει πως η αστάθεια και μεταβλητότητα των αγορών έχει ανέλθει σε επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα που είχαν καταγράφει κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Οι οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού θα είναι βαριές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα εξαρτηθούν από το βάθος και τη διάρκεια της ζημιάς στην οικονομική δραστηριότητα», εξηγούν οι αναλυτές της Moody’s.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider