Πάουελ: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλα εργαλεία για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλα εργαλεία για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε την Τρίτη πως η μείωση των επιτοκίων από τη Fed δεν κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες. Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street.

Σαφές μήνυμα προς τις αγορές έστειλε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ λέγοντας πως η Fed δεν είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει πρόσθετα εργαλεία νομισματικής τόνωσης για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από τον κοροναϊό.

«Η Fed είδε ένα νέο ρίσκο για την αμερικανική οικονομία και αποφάσισε να δράσει μειώνοντας τα επιτόκια. Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού έφερε νέες προκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Fed.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η μείωση των επιτοκίων θα δώσει νέα ώθηση στην αμερικανική οικονομία, ενώ ανέφερε πως ο κλάδος του τουρισμού και των ξενοδόχων θα πληγεί πιθανώς εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού. Ο Πάουελ παράλληλα τόνισε πως η κίνηση της Fed δεν κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες, ή πολιτικής πίεσης από μεριάς Ντόναλντ Τραμπ.

Η Fed την Τρίτη προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση μειώνοντας τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος του 1% με 1,25%.

Δείκτες της Wall Street

Την Τρίτη λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,20%, στις 26.128 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,71% στις 3.040 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,40% στις 8.826 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider