Αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά 50 μονάδες βάσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά 50 μονάδες βάσης
Νέα μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed την Τρίτη.

Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τις αγορές, η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος του 1% με 1,25%, ώστε να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το βασικό επιτόκιο της Fed θα κινείται πλέον στο εύρος του 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75%. Στο άκουσμα της είδησης η Wall Street αντιδρά θετικά με τους δείκτες να γυρνούν άμεσα σε θετικό έδαφος.

«Παρότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά, η μείωση των επιτοκίων ήταν αναγκαία υπό το πρίσμα του κινδύνου στην οικονομία από τον κοροναϊό, αναφέρει η Fed στην ανακοίνωση της.

Περιορίζει την εργαλειοθήκη της η Fed

Σαφές μήνυμα προς τις αγορές έστειλε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ λέγοντας πως η Fed δεν είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει πρόσθετα εργαλεία νομισματικής τόνωσης για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από τον κοροναϊό.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η μείωση των επιτοκίων θα δώσει νέα ώθηση στην αμερικανική οικονομία, ενώ ανέφερε πως ο κλάδος του τουρισμού και των ξενοδόχων θα πληγεί πιθανώς εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού. Ο Πάουελ παράλληλα τόνισε πως η κίνηση της Fed δεν κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες, ή πολιτικής πίεσης από μεριάς Ντόναλντ Τραμπ.

Δείκτες

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18%, στις 26.784 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 3.106 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,45% στις 8.992 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider