Ξεπέρασαν τους 2.000 νεκρούς τα θύματα του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τους 2.000 νεκρούς τα θύματα του κοροναϊού
Ο απολογισμός της επιδημίας έφθασε τους 2.004 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μειώθηκε στα 1.749, σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας.

Τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Παράλληλα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί ακόμα 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια. Ενώ, αν υπολογισθούν και οι αυτόνομες περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 74.185.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (132) και των νέων κρουσμάτων (1.693) της επιδημίας καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης. Οι 116 νεκροί αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη μεγαλούπολη Ουχάν.

Υπό «έλεγχο» η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο

Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις 5 θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.

Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους επισήμανε προχθές Δευτέρα ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19.

Κατά την ίδια έρευνα, σε ασθενείς ηλικίας ως 39 ετών ο δείκτης θνησιμότητας του ιού παραμένει πολύ χαμηλός, στο 0,2%, ωστόσο αυξάνεται προοδευτικά μεταξύ των ασθενών μεγαλύτερης ηλικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider