Αεροσκάφος κόπηκε «στα τρία» στην Κωνσταντινούπολη (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αεροσκάφος κόπηκε «στα τρία» στην Κωνσταντινούπολη (pics)
Το αεροπλάνο ήταν της αεροπορικής εταιρείας Ρegasus Airlines και είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Αεροσκάφος «κόπηκε στα τρία» και συνετρίβη στην Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος ήταν της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη.

Οι τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν νεκροί από τη συντριβή, ωστόσο τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 κόπηκε σε τρία κομμάτια, μετά την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Μια εκπρόσωπος τύπου της Pegasus Airlines επιβεβαίωσε το ατύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökcen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

aeroplane-crash-instabul-turkey-twitter

Ποια είναι η Pegasus Airlines

H αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines (Pegasus Hava Tasimaciligi AS) εκτελεί ναυλωμένες επιβατικές πτήσεις και έχει έδρα το αεροδρόμιο Ataturk στην Κωνσταντινούπολη, με δευτερεύουσα βάση το αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Εκτελεί πτήσεις προς τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας από την Βόρεια και Νότια Ευρώπη ενώ νοικιάζει αεροσκάφη και πληρώματα σε άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1989 και άρχισε το πτητικό έργο στις 15 Απριλίου του 1990. Ο αρχικός ιδιοκτήτης ήταν ο Ιρλανδικός Εθνικός Αερομεταφορέας Aer Lingus, αλλά το 1994 εξαγόρασε την Pegasus Airlines η τράπεζα Yapı Kredı Bank. Σήμερα, η Esas Holdings κατέχει το 85% της Pegasus Airlines και ο όμιλος Silkar το υπόλοιπο 15%.

aeroplane-crash-instabul-turkey-twitter2

Οι φωτογραφίες είναι από το Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider