Στα 170 δισ. δολάρια έχει εκτιναχθεί το κόστος του Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 170 δισ. δολάρια έχει εκτιναχθεί το κόστος του Brexit
Ζαλίζει το κόστος του Brexit μέχρι στιγμής. Πού μπορεί να φτάσει.

Πραγματικό ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία για το κόστος του Brexit μέχρι στιγμής, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όπως προκύπτει από την τελευταία μελέτη του Bloomberg Economics, το κόστος του Brexit έχει ήδη σκαρφαλώσει στα 170 δισ. δολάρια (130 δισ. στερλίνες), ενώ αναμένεται να αυξηθεί κατά 70 δισ. στερλίνες περισσότερο μέχρι το τέλος του 2020.

Βαρύ το πλήγμα για τη βρετανική οικονομία

Μπορεί η Βρετανία να ετοιμάζεται να πει «αντίο» στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όμως η αβεβαιότητα που έπληξε την οικονομία της χώρας από το δημοψήφισμα του 2016 και έπειτα, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον σφοδρή.

Το επιχειρηματικό κλίμα έχει δεχθεί πιέσεις που «κράτησαν πίσω» κάθε επενδυτική απόπειρα, ενώ η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας έχει φρενάρει σε επίπεδα μόλις του 1%.

Πού μπορεί να φτάσει το κόστος του Brexit

Όπως προειδοποιεί ο Βρετανός οικονομολόγος Dan Hanson, το κόστος το Brexit δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει στα 200 δισ. στερλίνες μέχρι τα τέλη του 2020, όσο η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να «ροκανίζει» τα έσοδα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider