Πέρασε από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέρασε από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit
«Πράσινο φως» από τη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την Πέμπτη τη νομοθεσία που θα επιτρέψει στη χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου με μια συμφωνία εξόδου, τερματίζοντας μια τουλάχιστον τριετή περίοδο διαμάχης αναφορικά με τους όρους του «διαζυγίου».

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων με ψήφους 330 υπέρ έναντι 231 κατά.

Ο νόμος θα σταλεί στη συνέχεια στην Άνω βουλή και αναμένεται να γίνει νόμος τις επόμενες εβδομάδες, αφήνοντας αρκετό χρόνο προκειμένου η Βρετανία να αποχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου με μια συμφωνία που θα ελαχιστοποιεί την όποια αναταραχή στο μέτωπο της οικονομίας.

Το νομοσχέδιο για το Brexit πέρασε το πρώτο του εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από τα Χριστούγεννα, λίγο μετά την εκλογική νίκη των Συντηρητικών.

Την Τετάρτη η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως η πρόκληση του Brexit είναι μπροστά μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να φύγει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα λιγότερη, το οποίο είναι καλό νέο για τους επενδυτές. Το ζήτημα της επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στο Λονδίνο και την EΕ κατά τη μεταβατική περίοδο των 11 μηνών αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Ο οικονομικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος του Brexit θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας - αν υπάρξει τελικά κάποια συμφωνία - σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider