Έσπερ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπερ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από τη Βαγδάτη για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών.

«Δεν επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε έναν. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι η κατάσταση να αποκλιμακωθεί», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ μιλώντας στο CNN.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από τη Βαγδάτη για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα αυτή, σημειώνοντας ότι η απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου με την οποία ζητείται να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από το Ιράκ δεν είναι δεσμευτική.

«Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχω λάβει κάποια ανακοίνωση από (τον πρωθυπουργό του Ιράκ) ή από την ιρακινή κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αυτό ή για κάποια εντολή ή αίτημα να αποσύρουμε τις αμερικανικές δυνάμεις», είπε ο Έσπερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.

Στο Ιράκ σταθμεύουν πάνω από 5.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις και ηγούνται του συνασπισμού ο οποίος μάχεται τους εναπομείναντες τζιχαντιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider