Nord Stream 2: Μόσχα και Βρυξέλλες αντιδρούν στις κυρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nord Stream 2: Μόσχα και Βρυξέλλες αντιδρούν στις κυρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ
«Σε λίγο θα ζητήσουν να σταματήσουμε να αναπνέουμε», δήλωσε οργισμένη Ρωσίδα αξιωματούχος.

Την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλλει κυρώσεις στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, εκφράζουν Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι καταγγέλλει η Μόσχα

«Οι ΗΠΑ εμποδίζουν άλλες χώρες να αναπτύξουν την οικονομία τους επιβάλλοντάς τους κυρώσεις», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας την επικύρωση σε νόμο από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ των κυρώσεων εναντίον του αγωγού Nord Stream 2.

«Μια χώρα που έχει χρέος 22 τρισ. δολαρίων εμποδίζει χώρες με υγιές αξιόχρεο να αναπτύξουν τον τομέα της πραγματικής τους οικονομίας!», σχολίασε η Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Facebook, επικρίνοντας «την αμερικανική ιδεολογία που δεν αντέχει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα».

«Σε λίγο θα ζητήσουν να σταματήσουμε να αναπνέουμε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, άλλωστε, έχει προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν αντίποινα.

Αντιδρούν και οι Βρυξέλλες

«Επί της αρχής η ΕΕ είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών που επιδίδονται σε νόμιμες δραστηριότητες», κατήγγειλε, την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγωγός Nord Stream 2

Ο υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2 έχει σκοπό να αυξήσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που μεταφέρονται απευθείας στη Γερμανία.

Το έργο της κατασκευής του είναι μια επένδυση αξίας περίπου 10 δισ. ευρώ που συγχρηματοδοτούν εξ ημισείας από τη μια η Gazprom και από την άλλη πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες (ÖMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper και Shell).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider