Τραμπ: Πυρά κατά Κίνας και ΕΕ - Δεν θα εκμεταλλεύονται πια τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Πυρά κατά Κίνας και ΕΕ - Δεν θα εκμεταλλεύονται πια τις ΗΠΑ
«Η Fed βάζει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι άλλων χωρών», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Κίνας της ΕΕ και της Fed εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως «από τη στιγμή που ανέλαβα το τιμόνι της προεδρίας των ΗΠΑ οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν «ράλι» με τον S&P 500 να ενισχύεται 45%, τον Dow Jones 50% και το Nasdaq κατά 60%. Αλλά αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότεροι, αν δεν υπήρχε η απροθυμία της Fed. Και αν είχαμε μια Fed που συνεργάζεται μαζί μας, θα μπορούσατε να προσθέσετε 25% σε καθέναν από αυτούς τους αριθμούς, σας το εγγυώμαι», δήλωσε ο Τραμπ.

«Η Fed βάζει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι άλλων χωρών», τόνισε ο ίδιος.

«Όλοι όμως κάνουμε λάθη, έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παρ'ολα αυτά ασαφές παραμένει για ποιο λάθος αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Στην επιλογή του να διορίσει πρόεδρο της Fed, τον Τζερόμ Πάουελ ή την πορεία της νομισματικής πολιτικής του ακολούθησε η Fed υπό τον Τζερόμ Παόυελ.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρόεδρος ανάφερθηκε στην εμπορική διένεξη με την Κίνα λέγοντας αρχικά πως «θα μπορούσε σύντομα να επιτευχθεί μια συμφωνία, μόνο αν το θελήσουν οι ΗΠΑ» ενώ στη συνέχεια την κατηγόρησε πως δεν «παίζει έντιμα» (cheaters) και δεν θα εκμεταλλεύονται πια τις ΗΠΑ. «Από την είσοδο της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το 2001, κανείς δεν χειραγώγησε καλύτερα ή εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις ΗΠΑ. Δεν θα πω τη λέξη «εξαπατημένη» αλλά κανείς δεν έχει εξαπατήσει περισσότερο από την Κίνα, θα το πω. Σήμερα κερδίζουμε δισεκατομμύρια από τους δασμούς που πληρώνει η Κίνα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την απόσυρση των δασμών ή τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών για τη σύναψη μιας συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ.

Για την επικείμενη νέα αναβολή στην επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «θα είμαι ειλικρινής, η αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολύ δύσκολη. Τα εμπόδια είναι τρομερά, με πολλούς τρόπους χειρότερα από την Κίνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider