Dombrovskis: Αναγκαιότητα η διασφάλιση των καταθέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dombrovskis: Αναγκαιότητα η διασφάλιση των καταθέσεων

Την αναγκαιότητα διασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαμήνυσε ότι η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη διέρχεται μέσω της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων, ανεξάρτητα της χώρας όπου βρίσκονται.

Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία τη διάρρηξη της σχέσης τραπεζών – κρατών, σημειώνοντας ότι οι προβληματικές τράπεζες δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν τον δημόσιο προϋπολογισμό ενός κράτους.

«Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της μείωσης του κινδύνου και της κατανομής του κινδύνου» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος διασφάλισης των καταθέσεων έναντι των κινδύνων και της κακοδιαχείρισης των τραπεζικών διοικήσεων.

Χρειαζόμαστε, επισήμανε, ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ότι οποίο θα διασφαλίζει τις καταθέσεων των πολιτών, σε περίπτωση «εξάντλησης» των εθνικών λύσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι αυτό το σύστημα δεν θα πρέπει να συνιστά αφορμή για μία χώρα – μέλος να μην δημιουργήσει το δικό της ταμείο «ασφάλειας», όπως άλλωστε επιβάλλεται και από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider